یکی از بهترین دستگاه‌های جوشکاری که امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته است دستگاه‌های اینورتر جوشکاری است. تکنولوژی‌های به کار رفته در این دستگاه، آن را تبدیل به دستگاهی قوی کرده است. تا انتها با همراه ما باشید تا با راهنمای خرید جوشکاری و نحوه کار با اینورتر جوشکاری آشنا شوید.

جوشکاری

جوشکاری

جوشکاری به چسباندن دو فلز به یکدیگر با کمک گرم کردن و ذوب شدن آن دو قطعه گفته می‌شود. همچنین می‌توان فلزی به عنوان پر کننده و واسط استفاده کرد و دو قطعه فلز را به هم چسباند. این اتصال به اتصال دائم معروف است. در واقع اتصالات موقت به صورت پیچ و مهره و استفاده از انواع بست و چفت هستند. می‌توانید هر زمان که به اتصال نیاز نداشتید آن را بردارید. اما در جوشکاری اتصال به صورت دائمی‌ انجام می‌شود.

باز هم در جوشکاری و لحیم کاری نیز می‌توان محل اتصال را باز کرد. اما چیزی که مشخص است دائمی‌تر بودن اتصالات در جوشکاری نسبت به سایر روش‌های اتصال است.اما چیزی که واضح است این است که استفاده از از دستگاه پخ زن در اتصالات زاویه دار به استحکام نقاط اتصال کمک خواهد کرد

جوش قوس الکتریک چیست؟

در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری آمده است که قوس الکتریکی بین الکترود و فلز به وجود می‌آید و باعث ذوب شدن الکترود می‌شود. این کار باعث چسبیدن دو قطعه فلز به یکدیگر شده و اتصال انجام می‌شود.

راهنمای خرید دستگاه جوشکاری و روش کار این دستگاه

دستگاه جوشکاری جریان متناوب AC را گرفته و تبدیل به DC می‌کند. جریان AC ولتاژ بالا با جریان پایینی دارد که دستگاه آن را به ولتاژ پایین با جریان بالا DC تبدیل می‌کند. دستگاه‌های جوشکاری انواع مختلفی دارند که می‌توانند جریان‌های متفاوتی تولید کنند. هر چقدر ضخامت فلز بیشتر باشد به جوش قوی‌تری نیاز دارید. برای این منظور باید از دستگاه‌هایی که بیشتر صنعتی و کارگاهی هستند استفاده کنید. این دستگاه‌ها جریان بالایی تولید می‌کنند.

جوش قوس الکتریک

انواع دستگاه جوش الکترود

برای آنکه راهنمای خرید دستگاه جوشکاری کامل شود بهتر است با انواع جوش‌های الکترود نیز آشنا شوید. این دستگاه‌ها به 4 دسته تقسیم می‌شوند. در ادامه هر کدام را بررسی خواهیم کرد.

  • دسته اول ترانس‌های قدیمی‌ هستند. این دستگاه‌ها حجم زیادی دارند. کیفیت خروجی AC آنها خیلی پایین است. مصرف برق بالایی داشته و امروزه از آن‌ها بسیار کم استفاده می‌شود.
  • در دسته دوم معمولا از مولد استفاده می‌شود. این مولد‌ها دینام جوشکاری نام دارند. خروجی در این دستگاه‌ها به صورت DC بوده و کیفیت جوش بیشتری نسبت به نوع اول دارند. اما با وجود وزن و حجم زیاد این مدل‌ها دیگر کسی از آنها استفاده نمی‌کند. همچنین در صورت خرابی هزینه زیادی جهت تعمیر باید پرداخت کنید و هیچ ضمانت و خدمات پس از فروشی شامل این مدل دستگاه‌ها نمی‌شود.
  • سومین مدل از دستگاه‌های جوشکاری رکتیفایر‌ها هستند. این دستگاه‌ها دارای کیفیت جوشکاری بالا بوده و کار با آن حتی در جایی که به برق شهری دسترسی ندارید نیز امکان پذیر است. با توجه به مزیت‌هایی که این مدل‌ها دارند برای جوشکاری ایده‌آل هستند.
  • دستگاه‌های اینورتر جوشکاری نوع چهارم این دسته بندی هستند. این دستگاه به عنوان الکترود دستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این دستگاه در سال‌های اخیر بسیار زیاد بوده و آن هم به دلیل مزایای زیاد این نوع دستگاه است.

مزایای استفاده از اینورتر جوشکاری

در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری اینورتر باید به وزن و ابعاد کم این دستگاه اشاره کرد. در زمان استفاده دچار نوسان برق نخواهید شد. جوش ایجاد شده با این دستگاه از کیفیت بالایی برخوردار بوده و دارای خروجی DC هستند. می‌توانید از انواع الکترود معمولی و آلیاژی عمل جوشکاری را انجام دهید. در این دستگاه قطعات الکتریکی جایگزین سیم پیچ‌های مسی شده‌اند و این باعث ارزان‌تر شدن قیمت دستگاه جوش اینورتر شده است. این مزایا افراد را به استفاده از این مدل از دستگاه جوش ترغیب کرده است..

انواع دستگاه جوش الکترود

موارد مهم در هنگام خرید دستگاه جوشکاری

با توجه به نیاز افراد به انواع جوش‌ها در فلزات مختلف دستگاه‌ها با مشخصات متفاوتی تولید شده‌اند. در زمان خرید باید به نوع مصرف، مدل و توان دستگاه توجه کنید و متناسب با کار خود دستگاه را خریداری نمایید. در ادامه برخی از موارد مهم که در زمان خرید باید بدانید آورده شده است.

  • شدت جریان اینورتر

شدت جریان از اصلی‌ترین نکات در خرید دستگاه جوشکاری است. دستگاه‌های مختلف شدت جریان‌های متفاوتی را تولید می‌کنند. شدت جریان مورد استفاده شما تناسب مستقیم با میزان جوشکاری و ضخامت فلز مورد استفاده دارد. به طور مثال اگر ضخامت سطح کار شما 0.164 میلیمتر باشد شدت جریان مورد نیاز شما 164 آمپر است. برای ضخامت 0.135 میلیمتری نیاز به 135 آمپر، ضخامت 0.105 میلیمتری به شدت جریان 105 آمپری احتیاج دارید. در واقع به طور کلی برای مصارف خانگی به کمتر از 200 آمپر نیاز خواهید داشت.

  • مدت زمان استفاده از دستگاه

در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری به مدت زمانی که بدون وقفه دستگاه عمل جوشکاری را انجام می‌دهد چرخه عملکرد گفته می‌شود. بعد از این مدت دستگاه نیاز به خنک شدن دارد. معمولا چرخه عملکرد به صورت درصد مشخص می‌شود. به طور مثال اگر دستگاهی دارای چرخه عملکرد صد درصدی باشد به معنای آن است که بدون وقفه می‌تواند جوشکاری انجام دهد. در این حالت نیاز به وقفه برای خنک کاری وجود ندارد.

چگونگی اندازه گیری چرخه عملکرد دستگاه

مدت زمان استفاده از دستگاه را معمولا بر اساس بازه زمانی 10 دقیقه‌ای اندازه گیری می‌کنند. به طور مثال اگر دستگاهی چرخه عملکرد 50 درصدی دارد بعد از 10 دقیقه استفاده باید 5 دقیقه زمان بدهید تا خنک شود. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که هر چه شدت جریان تولیدی دستگاه بیشتر باشد نیاز به زمان خنک کاری در دستگاه بالا می‌رود. به همین دلیل چرخه عملکرد از مهترین نکات در زمان خرید دستگاه جوشکاری است.

اندازه گیری چرخه عملکرد دستگاه جوش

  • صفحه نمایشگر

یکی دیگر از موارد مهم که در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری اینورتر باید به آن توجه کنید وجود صفحه نمایشگر در دستگاه است. در دستگاه‌های جدید که تولید می‌شوند می‌توانید میزان آمپر و شدت جریان را روی صفحه نمایشگر به راحتی ببینید.

هر امکاناتی که دستگاه داشته باشد بر روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود. در مدل‌های قدیمی ‌این امکانات وجود نداشت اما امروزه کار با دستگاه با وجود این صفحه نمایش آسان‌تر شده است.

  • وسایل جانبی همراه دستگاه

در زمان خرید به وسایل جانبی که همراه دستگاه به شما داده می‌شود باید دقت کنید. معمولا همراه دستگاه انبر الکترود گیر و کابل رابط وجود دارد. وظیفه انبر، گرفتن الکترود با هر شماره‌ای است و باید حتما وجود داشته باشد. کابل نیز جریان را به انبر و سپس به الکترود منتقل می‌کند. این دو وسیله جانبی باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند. کابل نقش اساسی و مهمی‌در انتقال کامل شدت جریان دارد و اگر کیفیت پایینی داشته باشد جوشکاری به درستی انجام نخواهد شد.

نکات اولیه با اینورتر جوشکاری

تمام جوشکاران تایید می‌کنند که یکی از بهترین و لذت بخش‌ترین کار‌ها کار با اینورتر جوشکاری است. به همین دلیل باید بدانید که چگونه از این دستگاه استفاده نمایید تا لذت بیشتری ببرید و کار‌های بهتری انجام دهید. در ادامه روش کار با دستگاه اینورتر جوشکاری و اصطلاحات مربوط به این حرفه را بررسی می‌کنیم. کافی است انبر جوشکاری، انبر اتصال، کابل و ماسک جوشکاری به همراه داشته باشید.

چگونگی کار با اینورتر جوشکاری

پس از آنکه دستگاه اینورتر جوشکاری را به برق متصل کردید باید انبر‌ها را در جای مناسب خود قرار دهید. انبر جوش را به کلید مثبت و انبر اتصال را به جریان منفی که روی اینورتر مشخص شده است متصل نمایید. کافی است فیش‌ها را داخل قسمت مشخص شده کنید و برای آنکه سفت شوند و در سر جای خود قرار بگیرند آنها را در جهت خلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید.

حالا که انبر‌ها در جای خود قرار گرفتند زمان آن رسیده که دستگاه جوشکاری را روشن کنید. معمولا در اکثر دستگاه‌های اینورتر جوشکاری دکمه روشن و خاموش در پشت دستگاه قرار دارد.

در این مرحله دستگاه آماده است تا از آن استفاده نمایید. فقط باید با توجه به ضخامت سطحی که می‌خواهید روی آن جوشکاری انجام دهید الکترود مناسب را انتخاب کنید. همچنین باید میزان جریان متناسب با کارتان را تعیین نمایید.

روش محاسبه میزان جریان متناسب

به آسانی جریان قابل تشخیص و تنظیم است. فقط کافی است سایز الکترود را در 35 ضرب کنید. عددی که بدست می‌آید برای آن سطح مناسب است. نکته دیگری که برای تنظیم جریان باید در نظر بگیرید شرایط دمایی است.

در صورت انتخاب جریان کمتر از نیازتان حتما الکترود به سطح کار می‌چسبد. همچنین اگر جریان را بیشتر از حد مورد نیاز تنظیم کنید الکترود بیش از حد داغ و ذوب خواهد شد.

نکته مناسب برای انتخاب الکترود

در انتخاب الکترود نیز باید دقت کافی داشته باشید. اگر الکترود را بزرگ برداشته و سطح مورد نظر نازک باشد به دلیل عدم همخوانی الکترود با سطح، قطعا سطح ذوب خواهد شد. همینطور اگر از الکترود کوچک برای سطوح بزرگ و ضخیم کمک بگیرید قسمت‌های مختلف به یکدیگر نخواهد چسبید و اتصال برقرار نمی‌شود.

چگونه عملکرد الکترود

زمانی می‌توانید کار با اینورتر جوشکاری را شروع نمایید که از برقراری اتصال میان قوس نوک الکترود و سطح مورد نظر مطمئن باشید. حرارت ایجاد شده باعث ذوب شدن سطح قطعه می‌شود. قسمت‌های مذاب روی نوک الکترود قرار می‌گیرند. این قسمت با کمک جریان قوس به حوضچه مذاب انتقال می‌یابد. در این زمان فلزی که به عنوان پر کننده استفاده کرده اید رسوب خواهد کرد. قوس معمولا بر روی سطح کار با سرعت و طول مشخصی حرکت می‌کند. مدام سطح مورد نظر در حال ذوب شدن بوده و فلز جوش افزایش پیدا می‌کند.

  • طول قوس چیست؟

در دستگاه جوشکاری طول قوس به فاصله بین سر الکترود تا سطح مورد نظر گفته می‌شود. به همین دلیل طول قوس اثر زیادی بر نحوه جوشکاری می‌گذارد.

سرعت حرکت دست در زمان جوشکاری به چه چیز‌هایی بستگی دارد؟

سرعت حرکت دست به 4 عامل پهنای جوش، ضخامت ورق، قطر الکترود و حرکت الکترود بستگی دارد. در ادامه این شرایط را با هم بررسی می‌کنیم.

  • پهنای جوش

اگر دست را سریع تکان دهید نفوذ و پهنای جوش زیاد می‌شود. در مقابل اگر دست را آهسته تکان دهید نفوذ و پهنای جوش کمتر خواهد شد.

  • ضخامت ورق

اگر ضخامت ورق‌ها کم است می‌توانید سرعت حرکت دست را بیشتر کنید تا به سرعت لبه‌ها ذوب شده و به یکدیگر متصل شوند. در مورد سطوح ضخیم باید برعکس این مورد عمل کنید. سرعت دست را کاهش دهید تا لبه‌ها زمان کافی برای ذوب شدن داشته باشند.

  • قطر الکترود

هر چه قطر الکترود را ضخیم تر انتخاب نمایید باید سرعت دست را کاهش دهید. در این صورت به الکترود زمان کافی برای رسوب داده اید.

  • حرکت الکترود

باید زاویه مناسب حرکت دادن الکترود را در نظر بگیرید.

در زمان استفاده از دستگاه جوشکاری باید چه نکات ایمنی را رعایت کنیم؟

  • برای راهنمای خرید دستگاه جوشکاری باید بدانید که تمام عملکرد دستگاه به وسیله جریان برق انجام می‌شود. جریان برق مورد استفاده زیاد است و اگر با دست برخورد داشته باشد فرد دچار شوک الکتریکی و مرگ می‌شود. به همین دلیل باید از دستکش مخصوص در زمان جوشکاری استفاده کنید.
  • در حین جوشکاری اشعه‌های داغ و نورانی از دستگاه خارج می‌شود. اگر با چشم و یا پوست برخورد کنند دچار آسیب‌های جدی خواهید شد. بنابراین باید در حین استفاده از عینک محافظ و لباس مخصوص استفاده کنید.
  • زمانی که الکترود داغ می‌شود تا عمل اتصال را انجام دهد دود و گاز در هوا متساعد می‌شود. بهتر است در فضاهای باز کار جوشکاری را انجام دهید. در غیر این صورت مشکلات تنفسی برای شما به وجود خواهد آمد.
  • اگر در مکانی هستید که مواد آتش‌زا وجود دارد به هیچ عنوان از دستگاه جوشکاری استفاده نکنید.

در زمان استفاده از دستگاه جوشکاری باید چه نکات ایمنی را رعایت کنیم؟

جمع بندی

در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری باید به چند مورد مهم مانند شدت جریان، چرخه عملکرد، نمایشگر و لوازم جانبی همراه دستگاه توجه کنید. به این موارد در این مقاله پرداخته شد. اکنون وقت آن رسیده دستگاه جوش مورد نیاز خود را خریداری نمایید. قبل از خرید می‌توانید با شماره‌های موجود تماس گرفته و از راهنمایی‌های رایگان مشاوران حرفه ای ما بهره مند شوید.

تمام ابزارآلات خانگی، صنعتی و نیمه صنعتی از قبیل مته گردبر دریل مگنت یا دستگاه برش زنجیری اتوماتیک و … مورد نیازتان در سایت تخصصی ابزارآلات مگنت دریل موجود است. تمام ابزارآلات مانند دستگاه جوش، مته و دریل از کیفیت بالا و قیمت مناسب برخوردار هستند. منتظر شما در مگنت دریل هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.